top of page

INCERTA GLÒRIA, LA GRAN  GUANYADORA

DELS X PREMIS GAUDÍ

incerta bona.jpg

2018 ha començat molt bé per Incerta Glòria; no només ha estat la pel·lícula més nominada (16 nominacions) als X Premis Gaudí, també ha estat la més premiada! Ens hem endut a casa 8 estatuetes…

Millor Protagonista Femenina per la Núria Prims
Millor Actor Secundari per l’Oriol Pla
Millor Direcció de Producció per l’Aleix Castellón
Millor Fotografia pel Josep M. Civit
Millor So pel Xavier Mas, el Ricard Galceran i el Fernando Novillo
Millor Vestuari per la Mercè Paloma
Millor Maquillatge i Perruqueria per l’Alma Casal
Millors Efectes Visuals pel Bernat Aragonès i el Lolo López Egea

Però Incerta glòria també ha estat reconeguda en el circuit de cinema d’autor tant a escala nacional com internacional. Fem un repàs de tots els festivals pels que ha passat la pel·lícula…

Incerta Glòria va ser projectada al 65è Festival de San Sebastián. Es va poder veure a la secció Made in Spain, en què es programen les pel·lícules espanyoles més importants de l’any.
De la mateix manera, la Semana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci) també la va voler incloure a la secció Spanish Cinema. Als Premios Goya, Incerta glòria va ser nominada a millor guió adaptat, per la feinada d’adaptar la novel·la de Joan Sales a la gran pantalla. A més a més, la pel·lícula ha obtingut una menció especial del jurat al FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català).

I els nostres actors tampoc no s’han quedat curts… La Núria Prims ha obtingut la recompensa per la interpretació de la Carlana, la dona aranya. Ha estat nominada com a millor actriu protagonista a quatre festivals (Premis Gaudí, Premios FerozPremis Cartellera Túria i CineHórizontes) dels que n’ha guanyat tres, el Gaudí, el Cartellera Túria i el CineHórizontes (França).
L’Oriol Pla, que interpreta el complicat personatge del Soleràs, també ha estat nominat en repetides ocasions (Premis Gaudí, Premios Feroz i CineHórizontes) i s’ha fet amb una estatueta als X Premis Gaudí i el CineHórizontes com a millor actor secundari.

Hem obtingut un total de 22 nominacions, 11 premis nacionals i internacionals, i diverses projeccions a alguns dels millors festivals del cinema a escala mundial… Volem agrair profundament el gran treball de tot l’equip que hi ha participat. La glòria és cada cop menys incerta!

bottom of page