top of page

PA NEGRE NOMINADA A MILLOR PEL·LÍCULA IBEROAMERICANA ALS PREMIS ARIEL

Pa negre nominada ariel.jpg

MASSA D’OR PRODUCCIONS es complau d’anunciar que PA NEGRE és una de les 3 pel·lícules nominades a Millor Pel·lícula Iberoamericana a la 54 edició dels Premis Ariel 2012 de l’Academia Mexicana de Artes y Ciencias Cinematográficas A. C.

 

PA NEGRE, d’Agustí Villaronga ha estat reconeguda nacionalment i internacional. A Espanya es va convertir en pel·lícula de rècords, essent el tercer film més guardonat a la historia dels Goya, amb 9 premis, i sent la primera pel·lícula catalana en guanyar-lo en la categoria de millor pel·lícula. El film també va obtenir 13 premis Gaudí, el Fotogramas de plata, i els premis Turia i Sant Jordi de Cinematografia. Així mateix, en l’apartat internacional, PA NEGRE va ser la pel·lícula escollida per l’Acadèmia española per representar Espanya als Oscar. El film ha participat als festivals de Sant Sebastià on Nora Navas va guanyar la Concha de Plata a Millor Interpretació, Palm Springs, l’Spanish Cinema Now (Los Angeles, Miami i Nova York) i Japó, entre d’altres.

 

En aquesta edició dels premis Ariel, PA NEGRE competirà amb LA HORA CERO de Diego Velasco (Veneçuela) i VIOLETA SE FUE A LOS CIELOS d’Andrés Wood (Xile).

 

Agustí Villaronga ja va obtenir 7 premis Ariel l’any 2003 pel seu film ARO TOBULKIN.

 

La cerimònia de lliurament dels 54 Premis Ariel serà dissabte 2 de juny al

Palacio de Bellas Artes de México DF, i comptarà amb l’assistència del director del film, Agustí Villaronga, i de la seva productora, Isona Passola.

bottom of page