top of page

ALTSASU (GAU HURA)

Títol: Altsasu (Gau Hura)

Productors: Isona Passola, Aleix Castellón, Alex Garcia de Bikuña y Gentzane Martinez de Osaba

Direcció de producció: Aleix Castellón

Direcció: Marc Parramon Bori i Amets Arzallus Antia

Guió: Marc Parramon Bori i Amets Arzallus Antia

Música: Maite Arroitajauregi Mursego

Direcció de Fotografia: Marc Parramon

Muntatge: Marc Parramon

Grafisme: Aritz Albaizar

Gènere: Documental

Any: 2021

Durada: 83 minuts

SINOPSI

En la matinada del 15 d'octubre del 2016, té lloc una baralla en un bar d’Altsasu (Navarra); un tinent de la Guàrdia Civil fora de servei és traslladat en ambulància a l'hospital. Els metges confirmen que té un turmell trencat. La nit acaba amb dos detinguts que són posats en llibertat dos dies més tard. La Guàrdia Civil es fa càrrec del cas i la notícia s’estén ràpidament. Altsasu apareix als mitjans com a municipi hostil dividit en dos bàndols, on una part de la població té sotmesa a l'altra.

En una espectacular operació mediàtica es deté a vuit joves i set d'ells són empresonats a 400 quilòmetres de les seves cases. Ingressen a la presó provisional sota un dur règim reservat a acusats de terrorisme que inclou l'aïllament total durant 22 hores al dia i la intervenció de totes les seves comunicacions. El fiscal demana un total de 375 anys de presó per delicte de terrorisme. Seran jutjats per un tribunal d'excepció; l'Audiència Nacional.

L'ocorregut sacseja de dalt a baix la vida dels vuit joves i la de les seves famílies, que han d'aprendre a viure sota la pressió i l'amenaça d'una pena de presó per a tota la vida.
 

GALERIA

bottom of page